Kistérség
Turizmus
Hírek

Összefoglaló a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának márciusi és áprilisi üléséről

(2011.04.27.)

A VKTKT 2011. március 25-én 9 órától tartotta soron következő ülését, ahol az Alpha-vet Kft. képviselői tartottak tájékoztatást az önkormányzatok által ellátandó ebrendészeti feladatokról.

2009-ben a VKTKT pályázatot adott be Pázmánd és Vereb községek kérésére közösségi busz beszerzésére. A beszerzés meghiúsulása miatt a pályázati összeg visszefizetésre került, azonban kamatfizetési kötelezettség terheli a kedvezményezettet. A Társulási ülésen a Társulási Tanács határozatot hozott arról, hogy a kamatfizetési kötelezettség Pázmánd és Vereb önkormányzatát terheli.  

Kápolnásnyék és Pázmánd Község Önkormányzata határozattal fordult a VKTK felé, kérve a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és tagintézményei intézményfenntartói jogának átadás-átvételét Kápolnásnyék Község önkormányzata részére. Ezt a VKTKT Társulási Tanácsa elutasította, mert az intézményfenntartói jogot a VKTKT az intézményi társulás székhelyönkormányzatának tudja átadni, ehhez azonban létre kell hozni a közoktatási feladatot ellátó intézményi társulást. Ezért felkéri a három érintett önkormányzatot, hogy 2011. április 15-ig hozzon jogszerű határozatot a közoktatási feladatot ellátó intézményi társulás létrehozásáról figyelembe véve a költségvetési törvényben nevesített normatívákat.

A VKTKT Társulási Tanácsa döntött arról, hogy elkészítteti a térség ifjúsági stratégiáját 2011. szeptember 30-ig. Felkérte a települések vezetőit, hogy 1-1- főt delegáljanak a munkacsoportba 2011. április 30-ig, aminek térítésmentes koordinálására Bakos Istvánt kérte fel.

Ezek után a Tanács elfogadta a Mozdulj, Velencei-tó 2010 programsorozatról szóló beszámolót, a Közkincs Kerekasztal 21010. évi beszámolóját, illetve a 2010. évi szúnyoggyérítésról szóló tájékoztatót is.

A VKTKT Társulási Tanácsa döntött arról, hogy idén is megrendezi a Mozdulj, Velencei-tó programsorozatot gárdonyi, velencei, sukorói és pázmándi helyszínekkel.

A VKTKT Társulási Tanácsa döntött arról, hogy részt vesz az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó központosított előirányzatból származó támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 7/2011 (II.26.) sz. BM rendelethez kötődő pályázaton, ezen forrásból szeretné a Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és AMI székhelyintézményének fűtéskorszerűsítését elvégezni.

A Társulási Tanács döntött arról, hogy támogatja a Közkincs Kerekasztal részvételét az európai önkéntes programban, mely a EU Fiatalok Lendületben Programjának keretében valósul meg.

A VKTKT Társulási Tanács április 11-én rendkívüli ülést tartott, melyen újra napirendre került a közösségi busz kamatának visszefizetési kötelezettsége, mert Pázmánd és Vereb község polgármestere az előző ülésen hozott határozat ellen kifogást emelt.

A Társulási Tanács a TIOP 1.1.1-07/1-2008-0613 számú (ún. digitális tábla) projektjének érvényes és eredményes nyílt közbeszerzési eljárását lezárta. A nyertes szállítókról információk a kistérség honlapján találhatók.

A VKTKT Társulási Tanácsa döntött arról, hogy a kistérség nem vesz részt a szúnyoggyérítésben, de a társult települések Pázmánd és Vereb kivételével légi kémiai írtást végeztetnek. A szolgáltatást végző vállalkozóktól, illetve a szakmai ellenőrzést végző szakértőktől árajánlatot kérnek be, melyen munka koordinálására felkérték a GKI iroda vezetőjét.

A Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás hivatalos honlapja a www.velencei-to.hu címen érhető el, ahol a Társulási Tanács üléseinek jegyzőkönyvei is megtekinthetők.

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió