Kistérség
Turizmus
Települések > Sukoró

Sukoró

Sukoró a Velencei-tó északi partja és a Velencei-hegység déli lábánál elhelyezkedő, festői környezetben található üdülőfalu. A Velencei-tó környékének „Tihanya”, csiszolatlan gyémántja.

Az 1848-as szabadságharc során a Pákozd-Sukorói győztes csata hírnevét is megalapozta a településnek. Az ütközetet megelőző főhaditanács színhelye a sukorói műemlékvédelmi református templom volt, ahol ma is őrzik az emlékeket.

A település gyönyörű panorámája, műemlékvédelmi református temploma mellett az országos turista útvonal részét képező Ingóköve, Olasz-kőfejtő, Likas-kő, Angelika-forrás, Éva-forrás, Pákozd - Sukorói Arborétum olyan látvány, amit leírni nem is lehet, látni kell!

Sukoró közigazgatási területén található még a Ballon-Sport Camping és a nemzetközi kajak – kenu pálya.

A mintegy tízezer sukorói érdekeltségű üdülő mellett igen nagy számot tesz ki az átmenő turizmus, hisz itt igen jól érezheti magát a pihenni, fürödni, vízisportolni, vadászni vágyó egyaránt. Télen pedig szánkózók és korcsolyázók hada élvezheti a tiszta levegőjű, csendes környezetet.

Külföldiek – főleg németek és hollandok – igen kedvelt helye lett az elmúlt években. Kulturális érdeklődők gyönyörködhetnek az egész nyarat átfogó „Sukorói Nyár” programjaiban (nívós kiállítások a kulturházban, orgona és egyéb hangversenyek a műemlékvédelmi református templomban, valamint az újonnan felújított oronájú katolikus templomban).

A jó ételre és italra vágyók megkóstolhatják a jó hírnek örvendő Velencei-hegység borait a sukorói pincékben, és nívós ellátást biztosít a Boglya Csárda, valamint a szép környezetű és panorámájú Gémeskút étterem is.

Az érdeklődők előnyére szolgál Sukoró igen kedvező földrajzi elhelyezkedése az országon belül. Hiszen Budapesttől 48 km, Székesfehérvártól 14 km, a Balatontól (Siófok) 50 km. Mindez az m7-es autópályán érhető el.

Hivatalos oldal: http://www.sukoro.hu


Sukoró térkép

 

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió