Kistérség
Turizmus
Települések > Velence

Velence

A Velencei-tó, a Velencei-hegység lankás dombjai, a főváros és Székesfehérvár közelsége, a kiváló közlekedés mind-mind alkalmassá teszik Velencét arra, hogy hazánk egyik kiemelt üdülőterületévé váljon.

Velence 2000-ben a Virágos Magyarországért verseny falvak kategóriájában elnyerte az első helyet, majd a következő évben az európai versenyben ezüstérmet szerzett és különdíjat kapott. A szép diadal emlékére az ismert rózsanemesítő, Márk Gergely, egy akkor nemesített sárga rózsájának a Velence Rózsája elnevezést adta. E rózsa lett Velence egyik jelképe. A helyi szálláshelyek, éttermek, idegenforgalmi szolgáltatások önkéntes minősítési rendszerében egytől, ötig, márványtáblára helyezett bronzrózsaszálak hirdetik szolgáltatásuk értékét.

Velencén a gyerekorvos mellett három háziorvos, két fogorvos, nőgyógyász és szemész látja el a betegeket. A gyógyszerek beszerzését a két településrészen egy-egy patika segíti. Ugyancsak kiválóan működik velencei központtal, hét település együttes működésében a háziorvosi ügyeleti rendszer is.

Tíz éve kínál programot a Velencei Nyári Zenés Esték sorozata, amelyen belül a Kastélypark Színpadon és az Ezüstparkolóban évről évre nagyszerű zenés előadásokat, operetteket, musicaleket, zenés játékokat, néptáncot, fúvószenét és mazsorett táncot láthatnak, hallhatnak a nézők.

A Velencei-hegység remek bortermelő vidék. A bor kultusza köré szerveződő programok csúcspontja a több mint két évtizedes múltra visszatekintő májusi Orbán-napi hegyünnep és a szeptemberi Szüreti Mulatság.

A sportkedvelők örömére megépült a Velencei-tó egyetlen vízisípályája, szörflejáró létesült, teniszpályák, fedett uszoda, squash pálya, kondicionáló terem, fittness központ, vízi és vízparti szabadidős sportpályák várják a mozgás, a csapatsportok, extrémsportok kedvelőit. A tóparton és a város néhány fontosabb szakaszán több kilométernyi sétány és kerékpárút húzódik.

Pompás sétákat lehet tenni a Bence-hegyen, ahol a Panoráma út szerpentinjéről kitárulkozó látványával gyönyörködtet a Velencei-tó, vagy elgyalogolni az Angelika-forráshoz. Érdemes megnézni Molla Szadik török szerzetes síremlékét. Télen remek sportolási lehetőségeket kínál a befagyott Velencei-tó és megtalálják számításukat az idelátogató horgászok, vadászok is.

Aki a Velencei-tó névadó településére látogat, saját szemével láthatja, tapasztalhatja: Velence az a hely, ahol jó élni, nyaralni, pihenni.

„Velence a Virágváros!”

Hivatalos oldal: http://www.velence.hu


Velence térkép

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió