Kistérség
Turizmus
Települések > Pákozd

Pákozd

 Pákozd a Velencei-tó ÉNy-i részén fekszik. Táji, természeti adottságai, a főváros és Székesfehérvár közelsége nagy előnyt jelentenek a település számára. Turisztika, kirándulás, hosszabb üdülés egyaránt tervezhető. A programok, rendezvények szélesítik a helyben nyújtott lehetőségeket. Külön ki kell emelni a vulkanikus kőzetből eredő pozitív hatásokat, valamint a levegőtisztaságot, amely frissülést, megújulást jelent az ember számára. Ezt elősegítik a természeti környezet kincsei: az Anikó-forrás, a világviszonylatban egyedülálló Ingókövek, az Arborétum, a Szúnyog-sziget, az Abajka völgye, az ott található Gyurgyalag telep.

Említhetjük a csodálatos környezetben található Bella-tavat is.

Fellelhetők a régi építészeti hagyományok, amelyekből eredően egy igazi falusi környezet és az ehhez kapcsolódó szállások, szolgáltatások várják a látogatókat.

A történelmi sors patináns névvé tette Pákozdot, amelyet leginkább az 1848-as szabadságharc első győztes ütközete fémjelez. A Mészeg-hegyi Katonai Emlékhely őrzi1848-tól napjainkig „A mindenkori magyar katonáknak…” az emlékét.
A közelmúltban itt állítottak emlékhelyet a
Doni-hősöknek, ahol minden évben megemlékezést tartanak.

A település dinamikusan fejlődik. Egyre többen választják ezt a tájat letelepedésre, melyhez hozzájárul a panorámás táj, és a szélvédett hegyoldal.

A programok, rendezvények őrzik azokat a népszokásokat, amelyek hűen tükrözik a falusias környezetet, e településtípus elvárásait.

Hivatalos oldal: http://www.pakozd.hu

 

Pákozd térkép

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió