Kistérség
Turizmus
Települések > Gárdony

Gárdony

Gárdony, a Velencei-tó fővárosa, a tó déli partján elhelyezkedő üdülőváros Budapesttől 45 km-re, Székesfehérvártól 20 km-re található. Egész évben aktív pihenési, kikapcsolódási lehetőségekkel, különböző kategóriájú szálláshelyekkel és éttermekkel várja az ide érkező turistákat.

A fövenyes strandokon sportpályák, büfék, sportszerkölcsönzők mellett könnyűzenei koncertek, kínálnak igazi élményt minden korosztály számára.

A tópartot horgász és csónakkikötők kísérik, melyek remek lehetőséget teremtenek a horgászat szerelmeseinek.

Az agárdi hajókikötőből indulva, egy kellemes sétahajózás során a Velencei-tó sokszínű élővilágában gyönyörködhetnek az érdeklődök.

A város legfőbb vonzerejét gyógyhatású termálvize adja. Az agárdi Bika-völgyben található az Agárdi Termál-és Gyógyfürdő. Az 58 fokos gyógyhatású vizével, gazdag ásványi anyag összetételével elsősorban a mozgásszervei, nőgyógyászati betegségek kezelésére nyújt enyhülést, de emellett a wellness iránt fogékony vendégeknek is kellemes felüdülést biztosít. A közelmúltban felújított fürdőkomplexumban 900 m2 vízfelület, egy nyitott és négy fedett termálvizes medence várja a gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyó családokat.

Gárdonyi Géza híres regényíró emlékháza az agárdi városrészben található, relikviái a Gárdony Galériában tekinthetők meg, érdekes képzőművészeti kiállítások mellett.

A túrázó kedvelők felfedezhetik a Velencei-hegység egyedülálló természeti kincseit, gránitképződményeit, kijelölt túraútvonalon barangolhatnak.

Gárdonytól délnyugatra a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Területen és Madárrezervátumban számos madárfajjal ismerkedhetnek a természetbarátok.

Mindezek mellett a déli part jellegzetes, zamatos boraiból hangulatos pincékben kaphatnak ízelítőt.

Télen a befagyott tavon kijelölt jégpályák várják a korcsolyázókat, jégvitorlázókat és fakutyázókat egyaránt.

 

Hivatalos oldal:

http://www.gardony.hu


Gárdony térkép

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió