Kistérség
Turizmus
Települések > Nadap

Nadap

NADAP község a Velencei hegység keleti lankáin elhelyezkedő összkomfortos település, rendkívül szép fekvésű, bájos falusi környezettel. Két kilométerre fekszik a Velencei tó összes szórakozási lehetőségtől, valamint az M-7-es autópályától, így megközelítése akár Budapestről, akár Székesfehérvárról rendkívül kedvező. Itt minden telek panorámás.

Nevezetességei: A Velencei tó településeit Vörösmarty Mihály szelleme lengi körül. Ezek közé tartozik NADAP község is, ahol a költőt keresztelték 1800 december 3-án. A keresztelő medence a templomban ma is megtalálható. A község a Millenniumi Parkban felállított mellszoborral tiszteleg a költő emléke előtt.

NADAPON van a térképészet és az építészet egyik legfontosabb meghatározójának, a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontja, a NADAPI SZINTEZÉSI ŐSJEGY.

Ebből mindjárt kettő is van, az un. Adria feletti szint, a XIX. századból, valamint a később telepített Balti szint, 1951-ből. Rendkívül szép környezetben fekszenek, ami kedvelt kirándulóhely, szabadtéri rendezvényeink helyszíne.

Rendezvények:

  • Vallási és Nemzeti ünnepekkel kapcsolatos rendezvények.
  • 2006 július 29 hagyományos Sváb-bál a Szintezési Ősjegynél.
  • 2006 szeptember 10. Szent Rozália napi búcsú.

Községünkben illetve a Velencével összekötő út mentén idegenforgalmi szolgáltatások széles skálája található. Kemping, Panzió, Fitness center, Huszár tanya, Patkó csárda, italbolt, vegyes boltok.

Sok szép fekvésű lakótelken gombamód szaporodnak az új lakóházak, sokan költöznek ide.

Látogasson el községünkbe, nézze meg nevezetességeinket, pihenjen nálunk !

Hivatalos oldal: http://www.nadap.hu

 


Nadap térkép

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió