Kistérség
Turizmus
Hírek

Érdemes pályázni, sikeres projektek a Tó körül

(2012.08.07.)

A Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület területén 109 nyertes pályázat született az elmúlt három évben, ezek a fejlesztések már 75%-ban megvalósultak. A nyertes pályázatok közös célja a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiában –ban megfogalmazott jövőkép elérése, miszerint a Velencei-tó környéki települések egyik kitörési pontja az egyedi természeti és turisztikai értékekkel rendelkező terület idegenforgalmának fejlesztése, az új és a meglévő szolgáltatások bővítése, azok színvonalának növelése, új attrakciók és innovatív beruházások megvalósítása.

A célok közös elérésére 2012-ben még 3 pályázati körben lesz lehetőség, újabb pályázatokat beadni, a Velencei-tó LEADER HACS rendelkezésére álló fejlesztési forrásokra. Civil szerveztek, vállalkozások, Önkormányzatok indíthatnak el új projekteket annak érdekében, hogy a Velencei-tó térsége a kijelölt fejlődési úton tovább haladhasson, és a szolgáltatások száma bővüljön.

Elsősorban a gazdaságfejlesztés a prioritás, az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy az előzetes elgondolásunk, hogy a Velencei-tó turizmusához kapcsolódó szolgáltatásfejlesztés, mikrovállalkozások elindítása, stabilizálása létkérdés. Több nyertes pályázat már megvalósult, sőt többen már a pénzüket is megkapták, ez az utófinanszírozás miatt fontos. Az eddigi források 60% -a gazdaságfejlesztési projektekben hasznosult, így nem csak új munkahely jöhetett létre, hanem a nehéz gazdasági helyzetben munkahelyek megmaradhattak.

Új LEADER pályázat novemberben

A Velencei-tó kilenc településén az év végén újra lehet beadni pályázatokat LEADER jogcímben, ehhez a www.velenceitoleader.eu honlapon lévő projektadatlapot kell kitöltve most benyújtani, hogy az igények alapján megkezdődhessen a tervezés, a sikeres pályáztatás érdekében.

Kérjük látogasson el honlapunkra ahol bővebben olvashat a pályázás folyamatáról, nyertes projektekről, programokról.

Stadler Klára
Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület


 

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió