Kistérség
Turizmus
Hírek

Húsvéti hangverseny, Agárd (Magtár) - 2012.03.31. 18.00h

(2012.03.29.)

A koncerten fellép Jónás Krisztina operaénekes, aki a komolyzenei hangversenysorozat házigazdája is, és a Budapest Saxophone Quartet!

Meghívó és részletek

A Budapest Saxophone Quartet tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémián.
Több külföldi mesterkurzuson, valamint szaxofonos világtalálkozón vettünk részt - így terjesztve és segítve a magyar szaxofonozás hírnevét. (Amerika, Kanada, Japán, Mauritius, Izrael, Spanyolország, Szlovénia, Románia, Belgium, Franciaország, Görögország).

Az elmúlt évek során kialakított széles repertoárukat előadóművészekkel és zenekarokkal előadott darabokkal szinesítették (oboa, trombita, ének, zongora, fuvola, jazz trió, szimfonikus-, koncertfúvós- és vonószenekar), ezek között több olyan zenemű is található, amelyet külön az együttes számára komponáltak. Eddigi pályafutásuk során 6 önálló lemezt készítettek valamint közreműködtek más előadók lemezén is (pld. Vukán György). 2001-ben riportfilm készült együttesről, melyet koncertükkel együtt az MTV 1 több alkalommal is műsorra tűzött. A kvartett eredményes munkájának és sikereinek köszönhetően 2004-ben hazánkban is beindult a közép - ill. felsőfokú klasszikus szaxofonképzés.

10 évvel ezelőtt nyerték el a világ vezető szaxofon gyárának, a párizsi SELMER cég kizárólagos reklámszerződését, idén pedig a világ vezető nád- és tartozékgyártó amerikai Rico céggel kötöttünk exkluzív (“Silver”) szerződést - együttműködve a hazai Fon-Trade hangszerüzlettel.

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió