Kistérség
Turizmus
Hírek

Mozdulj Velencei-tó!

(2011.05.27.)

Június 18-án indul a Mozdulj Velencei-tó programsorozat.

Június közepétől augusztus második feléig újra megmozdul a Velencei-tó! A népszerű, immár három éves múltra visszatekintő szabadidős programsorozat szervezői a nyáron négy település öt strandján és két sportpályáján várják a mozogni vágyókat. Az előkészületekről és az idei programokról a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnökét, Tóth Istvánt kérdeztük.

- A Kistérségi Társulás három évvel ezelőtt rendezte meg először ezt a programsorozatot négy település, Gárdony, Velence, Sukoró és Pázmánd strandjain, illetve sportpályáin. A programsorozat jól kiegészítette a települések már meglévő hagyományos sportprogramjait, és a strandokra a nyári idegenforgalmi időszakra koncentrált. Központi forrás is segítette és segíti a sorozat feltételeinek biztosítását, így új – a parton és a vízben is használható – eszközöket helyeztünk el a pályákon. Az előző három év jól sikerült, több ezren vettek részt az eseményeken, elsősorban a 10-18 évesek és a fiúk körében volt népszerű a Mozdulj, Velencei-tó
programsorozat. A helyiek mellett kempingezők, illetve Budapestről és Székesfehérvárról érkezők is szép számban kapcsolódtak a programjainkhoz.

- Milyen lehetőségekkel várják az érdeklődőket?
- A résztvevők igényeinek és a helyi lehetőségeknek megfelelően kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, frizbi, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására. A szombatonkénti szervezett sportolási lehetőségek mellett a programsorozat talán leglényegesebb eleme az, hogy a pályákat a strandra látogatók és sportolni vágyók ingyenesen, a hét minden napján használhatják. Pázmándon már egy jól sikerült gyermekfoci találkozót a sorozat részeként májusban lebonyolítottak, Sukorón pedig minden második héten nadapi futással színesítik a helyi programot.

- Hogy alakul az idei program?
- Ezen a nyáron is a már ismert négy település vesz részt a programsorozatban. Gárdonyban az agárdi Park Strandon és Napsugár Strandon, Velencén az Ifjúsági, a Tóbíró és az Északi Strandon, Sukorón és Pázmándon pedig a sportpályán lesz lehetőség a szervezett mozgásra, sportolásra. Idén is szombatonként várjuk a sportolni vágyókat, az első szervezett programnap június 18-a, az utolsó augusztus 13-a. A szervezett programok a strandokon általában 13 órakor kezdődnek, de az egyes játszóhelyeken - figyelembe véve a helyi igényeket, a meteorológiai előrejelzést - ettől eltérhetnek. A legjobban teljesítők - ahogy az az előző években is szokás volt - érem díjazásban részesülnek.

- Miként zárul a programsorozat?
- Idén is megrendezzük a programsorozat zárásaként a IV. Mozdulj Velencei-tó Sporttalálkozót. Augusztus 21-én, vasárnap, Gárdonyban, az agárdi Napsugár Strandon, három sportágban: streetballban, strandfociban és strandröplabdában várjuk a résztvevőket. Erre a programra minden olyan települést meghívunk, amely a kistérséghez tartozik. A programsorozatban résztvevő településekre, illetve strandokra szórólapokat juttattunk el, amelyek tartalmazzák a legfontosabb információkat, és továbbra is működik a programsorozat honlapja (www.mozduljvelenceito.hu), amelyen az előző évek eseményekről is találnak képeket, videót.

A 2011-es időpontok:

  • Június 18., 25.
  • Július 2., 9., 16., 23., 30.
  • Augusztus 6., 13.,
  • Augusztus 21.: Gárdony, Agárd Napsugár strand, IV. Mozdulj Velencei-tó Sporttalálkozó
    (meghívott csapatok részvételével)

 

Letölthető verzió

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió