Kistérség
Turizmus
Hírek

Zsongó Gyermeknap

(2011.05.25.)

Május 28-án szombaton a Paulik Családi Zenekar gyermeknapi koncertjére és további vidám, családi programokra várunk szeretettel minden érdeklõdõ kicsit és nagyot a gárdonyi Nemzedékek Házába.

10.00-11.00: „Mondjuk Pityuval” a Paulik Családi Zenekar előadása

A Paulik Családi Zenekar 2001-ben alakult a szülők és 5 gyermekük részvételével, a zenetanár édesanya ötletére. Először téli esték tévémentes eltöltését szolgálta, de rövidesen igény kínálkozott külső megméretésre is. A nagy áttörést Miklya Zsolt kiskunfélegyházi költővel való barátságuk hozta meg. A Családi Zenekar eddig megjelent 2 lemeze (Dúdoló, Mondjuk Pityuval) is a vele való munka gyümölcse.

11.00-12.00: Zombori Zenekar koncertje moldvai táncházzal

Zenekaruk Fejér megyei és budapesti fiatalokból álló baráti társaság. A moldvai zene és táncház különleges közösségi élménnyel ajándékozza meg a kedves közönséget. Közreműködik: Pápainé Andi az Aprócska Tánccsoport vezetője.

12.00-13.00: Utazás Pónifogaton a gárdonyi Western Park közreműködésével.

Ebédidőben finom falatkákat kínálunk a Madárdal Alapítvány közreműködésével, melyeket Tóth Krisztina készít a Dinnyési Fertőn termett, zamatos és egészséges alapanyagokból.

A délelőtti programra a belépõ családonként egy saját készítésű Miklya Zsolt vers vagy mese illusztráció. A képekből kiállítást rögtönzünk a koncert helyszínén.

A szerző ajánlott kötetei: Történetek a pirosoviból, Dúdoló, Mondjuk Pityuval, Mesélő Biblia.

Másnap, 29-én vasárnap délután Velencei-tavi Galériában:

17.00-18.00: Hangraforgó Együttes koncertje.

F. Sipos Bea és Faggyas László alkotta verséneklő együttes igényesen hangszerelt dalaiban a gitárok mellett hegedű, szoprán-, alt- és tenorfurulya, koboz, lant, mandolin, ukulele, valamint különféle ütőhangszerek is megszólalnak. A felnőtteknek és gyermekeknek szóló műsorukban klasszikus és kortárs magyar költők versei egyaránt hallhatók. Az együttes Győrből érkezik hozzánk.

Vasárnap a koncert előtt is lesz:

Szöszmötölõ kézműveske dés, Olvasó sarok.

Minden program INGYENES, minden érdeklõdõt szeretettel várunk!

További információ: +36 70 411 53 33

Kedvezményezett:  Gárdony Város Önkormányzata, szervezõ: Zsongó Bárka Egyesület.

A rendezvény a „Tu dásdepó-Expressz” - Fejér megyei könyvtárak szolgáltatásainak összehangolt fejlesztése, az élethosszig tartó tanulás, az oktatásban résztvevõk hatékonyabb könyvtári ellátása érdekében című, TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0029 számú projekt keretében valósult meg.

 

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió