Kistérség
Turizmus
Hírek

Összefoglaló a VKTKT Tanácsának áprilisi és májusi üléséről

(2011.05.23.)

A VKTKT 2011. április 29-én 9 órától tartotta soron következő ülését, ahol elsőként a Közép-dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Iroda tartott tájékoztatót a 2011/2012 évi vasúti menetrendi struktúráról.

Elfogadásra került a VKTKT és intézményeinek zárszámadása, mely után elkezdődött a társult önkormányzatokkal való elszámolás. A Társulási Tanács elfogadta a VKTKT 2010. évi belső ellenőri jelentését is.

Döntés született arról, hogy az ún. közösségi busz projekt meg nem valósulásából adódó kamatfizetési kötelezettség Vereb és Pázmánd Önkormányzatát terheli.

Aktuális feladat lesz idén is a tó környéki települések részére a szúnyoggyérítés, az ehhez szükséges szakértői munkák elvégzésére Sáringer-Kenyeres Tamást választotta a Társulási Tanács.

Döntés született arról is, hogy az agárdi és a gárdonyi iskola próba jelleggel részt vesz az iskolatej programban, majd ennek sikeressége esetén lehetősége lesz minden intézménynek a pályázati programba való bekapcsolódásra.

A VKTKT ebrendészeti feladatok ellátására szerződést kötött az Alpha-Vet Kft.-vel, ehhez a megállapodáshoz a 9 társult település közül 7-en csatlakoztak.

Az irodavezető tájékoztatta a Tanács tagjait arról, hogy a Közreműködő Szervezet (ESZA Kft.) tájékoztatása szerint a TÁMOP 3.1.4. projekt mind szakmailag, mind pénzügyileg lezártnak tekintendő.

A Társulási Tanács a szúnyoggyérítéshez kötődően rendkívüli ülést tartott 2011. 05.10-én, ahol döntöttek arról, hogy a szúnyoggyérítéshez kapcsolódóan a szolgáltató kiválasztására közbeszerzési eljárást folytatnak le, tekintettel arra, hogy a térség országgyűlési képviselője, L. Simon László tájékoztatása szerint hamarosan kiírja a Magyar Turizmus Zrt. a szúnyoggyérítés elvégzését támogató pályázatot. A munka értéke illetve az állami forrás igénybevétele a Kbt. szerint közbeszerzési kötelezettséget jelent.

A hirdetmény nélküli egyszerű közbeszerzési eljárás elektronikus árlejtés alkalmazásával történik. A benyújtott árajánlat alapján a Magyar Közbeszerzési Alapítvány folytatja le az eljárást.

A Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás hivatalos honlapja a www.velencei-to.hu címen érhető el, ahol a Társulási Tanács üléseinek jegyzőkönyvei is megtekinthetők.

 

Tóth István
elnök
VKTKT

 

Galambos Zsuzsanna
irodavezető

Gárdonyi Kistérségi Iroda
Velence, Balatoni út 65.
tel: 22/589-572
irodavezeto@velencei-to.hu

WEB Partner Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
© Minden jog fenntartva 2010 | Készítette LIW Webstúdió